Угору

 

Головна » Новини » Сколівські бескиди. 2 дні

Сколівські бескиди. 2 дні

Тематика: наши велотуры

Просмотры: 4855

зареєструватися в тур

  • Cycle tour “Skole Beskids” ↓

Дати туру в 2017 році: 20-21 травня, 8-9 липня

Маршрут: Сколе – Кам'янка – Скелі Довбуша – Тустань – Трускавець
Тривалість:  2 дні .
Рівень підготовки:   високий
Відстань: до 100 км, рельеф - гори, рівнина,  асфальт/грунт - 30/70
Набір висоти за тур: до 2300 метрів.
Формат: комфорт
Визначні місця на маршруті: водоспад Кам'янка, скелі Довбуша, Тустань, місто Трускавець гори, стежки, шир і краса Карпатських гір.

*Рельеф у цьому турі вимагає від учасників доброї фізичної підготовки і витривалості (проїхати за день до 100 км, подолати затяжні підйоми). Тур не для новачків.

Перший день

  • Маршрут: Сколе – Кам'янка – Скелі Довбуша – Верхнє Синьоводне
  • Відстань:  50 км
  • Набір висоти: 1500 метрів
Одна зі справжніх родзинок Карпат – національний природний парк «Сколівські Бескиди». Вони супроводжуватимуть нас під час першого та другого днів подорожі й відкриватимуть магію Карпат в різних її проявах: водоспади, вершини гір, скелясті спуски.
 
 Гідрологічна пам’ятка природи – водоспад річки Кам'янка. Унікальний гірський рельєф створив скелясті береги річки, які сягають висотою до 20 метрів. Долиною цієї прохолодної річки трапляється багато дрібних водоспадів, найвідоміший з яких – водоспад Кам’янка. Його бурхливий потік спадає з висоти 7 метрів, захоплюючи та чаруючи своєю красою! Зовсім поруч, перейшовши місток, можна втамувати спрагу з джерела Живої води, що вирує з глибин Карпатських гір.
Парадоксально, але поруч з водоспадом та джерелом Живої води розмістилося Журавлине озеро, яке ще називають Мертвим озером, через велику насиченість сірководнем, тому в ньому відсутні вищі живі організми. За бажання, до нього можна піднятися пішки.
 
 Вершина гори. Підйом близько на 800 м над рівнем моря у с. Сукіль. Безкраї краєвиди Карпатського хребта відкриваються після підйому на вершину гори до села Сукіль, де на території населеного пункту в 115 га проживає трохи більше 500 осіб. Це місцина, де ніхто нікуди не поспішає, де у тихій пісні вітру чуєш розмови старожилів села у місцевому магазині, а при комунікації з ними цікавляться вони обов`язково розпитають хто ти, відкіля й куди верстаєш путь? Покажуть напрямок руху ще й побажають міцного здоров’ячка та гарної дороги 

 
 
 Скелі Довбуша. Наступним пунктом нашої мандрівки є, напевне, один з найкрасивіших скельних комплексів – Скелі Довбуша. Унікальні кам’яні глиби-пісковики, що підіймаються на висоту до 80 м та простягаються на 1 км, були утворені на дні моря, що було тут понад  70 млн років тому! Кам'яний лабіринт завширшки 200 м тягнеться серед буково-смерекового лісу зі сходу на захід майже на 1 км.
Назва комплексу пов’язана з легендарним в Карпатах Олексою Довбушем. І хоча сам він тут не бував, проте слава про нього простягнулась по усіх Карпатах. От і кажуть є десь в Карпатах камінь – його Довбуш приніс, а під ним скарб свій сховав. А може він десь під камінням скель  Довбуша?
До того ж нещодавно ж мандрівник знайшов серед скель дві монети: середньовічний талер 16-го століття та римський динарій. Хто зна, може й ми щось знайдемо?

 
 
 До місця ночівлі проїзжаємо через село Труханів. Звичайне село Західної України, що зберігає традиції, автентичність та урочистий настрій. Заквітчані подвір’я, скульптури Божої Матері у дворах, урочисті хрести, а також люди, що спокійно простують вулицею або відпочивають, сидячи на лавочках. Цими вулицями приємно їхати й насичуватися їх гармонією.

Другий день

  • Маршрут: Верхнє Синьовидне – Тустань – Трускавець
  • Відстань:  50 км
  • Набір висоти: до 800 метрів
 
 Ранкові справи: прокидання, зарядка, сніданок і ось, не поспішаючи, ми прямуємо до вражень другого дня. Дорога легка й рівна, за екскурсійним «Подивіться наліво» та «Гляньте направо», побачимо місцеву школу, що розташована майже серед поля,  гора Парашка і річка Стрий, що супроводжуватиме нас протягом подорожі другого дня.

 
 Тустань – перлина древньоруського оборонного будівництва, ранньосередньовічна наскельна фортеця-град і митниця ІХ—ХІІІ сторіччя і просто унікальна пам’ятка історії та архітектури аналогів якої немає в Європі. Сьогодні давньої фортеці вже немає, однак частково було відтворено частокіл фортеці, а в скелях можна вгледіти залишки дерев’яних конструкцій. Після невеличкої екскурсії в музеї для кращого уявлення як то воно було, скелі неймовірної форми та атмосфера Середньовіччя повернуть нас в ті буремні часи.
Прямуючи до Трускавця, на шляху ми проїдемо через курортне смт Східниця, де мало не на кожному розі розташовані джерела живої води, і місто Борислав – єдине місто в світі яке розміщене на промисловому нафтогазовому та озокеритному родовищі з численними джерелами мінеральних і лікувальних вод.

 Трускавець – місто здравниць, місто мінеральних джерел. Трускавець розташований наче в чаші, тому заїжджати до нього будемо підкорюючи підйомник, але затишне, зелене, здорове місто вмить вдихне здоров’я й у вас та свіжим, прохолодним повітрям місцевого парку та цілющою водою.
 
 
 
Вартість туру 1500 гривень*
 

В вартість входить:

  • харчування: вечеря 1-го дня, сніданок і обід 2-го дня
  • екскурсія в Тустані, 
  • ночівля в готелі,
  • послуги інструктора/веломеханіка, велоаптечка.

В вартість туру не входить:

  • квитки на поїзд в обидва боки,
  • обід першого дня, усі додаткові перекуси, що будуть під час подорожі,
  • прокат велосипеда та іншого спорядження (шолом, велосипедний чохол. Повідомляйте про необхідність прокату заздалегідь),
  • медична страховка,
  • інші витрати (чай-кофе на маршруті, купівля сувенирів та інше)
* Увага!
   Вартість може корегуватись в залежності від вартості проживання у готелях

   Вартість туру для групи від 5-ти персон, для меншої кількості учасників - оговорюється окремо.
   У нас можна взяти напрокат велосипед, разом із шоломом, багажником і велочохлом.


  • Щоб поїхати з нами, Вам треба ↓
 

 повернутися до всіх турів


 

Комментарии (3)

Поделиться
  • 2015-11-03 12:10:18Елена
    планируете катать этот тур в 16-м году?
  • 2015-11-03 21:11:42Сергей
    да, Елена. Весной поедем точно. Календарь туров будет готов в январе 16-го года
  • 2016-02-28 19:21:47Александр
    привет Серега) плюсуй меня. Когда будешь брать билеты маякнешь.

Отправить





Останні публікації


Усі новини